#RefugiulPerfect 48 e la teatru. La teatru? De acasă. Nu-i online, nu-i la fereastră. Este Teatrul corpului uman. Sistem imunitar sau oase goale, viruși sau plombe dentare. Despre toate vom afla… de la teatru.

22 aprilie 2020

Știi cum vorbește un schelet? Ar trebui să sune cam așa: clanc-clanc-clanc-clanc! Nu? Cum altfel? Că doar e o grămadă de oase care clănțăne din dinți! Ei bine, așa ar trebui, probabil, să sune, însă, având în vedere că scheletul care-ți vorbește acum doar scrie, poate să sune cum vrei tu. Orice voce îți face plăcere. Vocea ta? Super! Vocea celui mai bun prieten sau a celei mai bune prietene? Excelent! Vocea unui personaj din desene animate sau a unui actor? Grozav. Tot ce trebuie să știi este că nu vocea scheletului contează, ci ce are de spus, mai exact de scris, în cele ce urmează.


Probabil că ai tot auzit zilele acestea la părinți sau la televizor, sau poate ai citit pe internet, despre un virus care se dovedește a fi o adevărată pacoste pentru toți și care ne obligă să stăm în casă. Nu este un virus prea simpatic, așa-i? Se mută de la un corp la altul, de la un prieten la altul foarte ușor, acesta fiind și motivul pentru care oamenii se pot îmbolnăvi rapid dacă se află mulți într-un loc în același timp. Virușii sunt mici-mici, atât de mici încât se văd doar la microscop. Și pentru că sunt atât de mici se pot comporta ca adevărați ninja fantomatici care se pot strecura oriunde și oricând fără să-i vezi! Și nici nu trebuie să arate ca niște ninja ca să fie ninja! Cum te poți apăra de acești atacatori șmecheri nevăzuți care te pot lua oricând prin surprindere? Păi, în primul rând, este foarte important să te speli cât mai des și mai bine pe mâini. Apoi să eviți să intri în contact cu o persoană care are viruși pentru că acestea pot să te îmbolnăvească și pe tine chiar dacă persoana bolnavă nu dorește deloc să-ți facă un astfel de cadou! Mai putem evita să avem de-a face cu acești pirați ninja dacă ne vaccinăm și atunci ne transformăm într-o adevărată corabie invincibilă cu mii de tunuri care trag de la distanță în armatele de viruși ce vor să se urce pe puntea noastră!


La luptă, anticorpii mei!  

Ce sunt anticorpii, mă întrebi? Anticorpii sunt celule speciale de intervenție, adevărați soldați, ba chiar super eroi care sar în apărarea celulelor când acestea sunt puse în pericol de diferiți viruși, bacterii sau fungi. Anticorpii sunt Echipele Speciale de Intervenție din cadrul Armatei Sistemului Imunitar! Iar Sistemul Imunitar este cel care știe, uneori cu ajutorul vaccinului, alteori singur, să îmbrace corpul într-un fel de blindaj prin care microbii să nu treacă! Dacă ai un Sistem Imunitar conștiincios, ești un fel de Super Man!!! Da, da, însă nu uita că Sistemul Imunitar are nevoie de ajutorul tău și asta înseamnă că e important să faci sport, să mănânci sănătos, să dormi bine și să te vaccinezi!


Dar nu vreau să-ți vorbesc doar despre asta! Ooooh, nu! În Teatrul Corpului Uman am scris despre sistemul osos și cum oasele pot sta adunate la un loc cu ajutorul sistemului muscular. Cum mușchii ne ajută să ne mișcăm și să ne jucăm sau să facem sport. Cum funcționează venele prin care ne curge sângele, ce se întâmplă cu mâncarea după ce o mâncâm și cum, ăăăă, ajungem la baie și ce lăsăm acolo. Cât de important e creierul, de ce simțim ce simțim, cum simțim, vedem, auzim, mirosim și multe, multe alte lucruri interesante care te vor lăsa cu gura atât de căscată încât, dacă nu ești atent, ai putea înghiți un uriaș stol de muște!


Să nu te sperie că sunt prea multe lucruri despre care probabil nu ai auzit! Nuuuu, am să-ți explic toate aceste lucruri cu ajutorul unor desene FABULOASE pentru că Teatrul Corpului Uman este o BANDĂ DESENATĂ!  


Indiferent că vrei să te faci doctor, cosmonaut, fotbalist, pompier, polițist, rege sau regină, Teatrul Corpului Uman este cartea de care ai nevoie ca să faci primul pas către cariera și destinul tău!

Clanc-clanc-clanc, te salută Scheletul vorbitor!


67 de cărți. 67 de lumi. 67 de Refugii Perfecte.

Textul face parte dintr-o serie de 67 de #RefugiiPerfecte de la #EdituraArthur.

Descoperă-le pe toate AICI.


Toate drepturile rezervate © Grupul Editorial ART