Sumar coș

Total:

Jurnal de București. Drumul României de la întuneric la lumină

Autor: Alfred H. Moses

Id: #2639

Jurnal de București. Drumul României de la întuneric la lumină

Autor: Alfred H. Moses

Id: #2639
Adulți
2+1CADOU
 
Memoriile unui ambasador american

Căderea Zidului Berlinului în noiembrie 1989 a vestit sfârșitul regimurilor comuniste în Blocul de Est dominat de sovietici. Mișcări în general pașnice au dus la înlocuirea guvernelor în țările din Europa de Est – cu excepția României, unde dictatorul Nicolae Ceaușescu s-a agățat de putere mai multe săptămâni, înainte să fugă împreună cu soția lui din București, unde aveau loc proteste. Au fost prinși, judecați și executați. România a fost singura țară din Pactul de la Varșovia unde, după căderea Zidului Berlinului, regimul comunist a fost înlăturat prin violență.


În ciuda tranziției turbulente a României de la comunism la democrație, astăzi țara se bucură de una dintre cele mai rapide creșteri economice din Europa, de o puternică tradiție centristă în politică și de prezența atât în NATO, cât și în Uniunea Europeană.


În această carte de memorii, avocatul american Alfred H. Moses, ambasador al Statelor Unite la București din 1994 până în 1997, spune povestea drumului de la „întuneric la lumină“ parcurs de România. Moses descrie primele sale contacte cu țara est-europeană în calitate de președinte al Comitetului Evreiesc American, a cărui sarcină era să îi ajute pe mebrii comunității evreiești – devastate de Germania nazistă – să emigreze în Israel. Din 1976 până la moartea lui Ceaușescu, Moses a deținut rolul principal în complexa misiune americană, încununată de succes, de a convinge regimul de la București să le permită cetățenilor evrei să plece. În același timp, el a ajutat la prezervarea moștenirii evreiești din România.

Vezi mai mult
Traducere din limba engleză de Andrei Dósa
Titlul original "Bucharest Diary: Romania’s Journey from Darkness to Light"
Ionuț Iamandi
     Masivă, copertată, cu foi albe impecabile, cu prefața și Cuvîntul înainte pe post de cravată și ac de cravată bine asortate, Jurnal de București este o apariție elegantă în orice librărie sau tîrg de carte. Și asta pentru că așa e firesc să arate cartea scrisă de un diplomat, care în lumea oamenilor...  
Flaviu Predescu
     Muzeul Municipiului București și Editura ART invită, joi, 20 februarie, oara 18.30, la conferința "Jurnal de București. Memoriile unui ambasador american". Întâlnirea prilejuiește un dialog între Alfred H. Moses, ambasador al Statelor Unite la București în perioada 1994-1997, și profesorul Liviu Ro...  
 
Colecții:
Publicată în: November 2019
ISBN: 9786067106718
Tip copertă: hardcover
Pagini: 480
   
Voturi

0.0 ( voturi )

5
(0)

4
(0)

3
(0)

2
(0)

1
(0)

Ți-a plăcut produsul?

Votează și spune tuturor părerea ta aici
 
Din aceeași colecție "În afara colecțiilor"
 
Imprinturile noastre:
Logo arthur
Logo art
Logo paladin
Logo youngart
Logo genius