8 produse | 14 articole in Blog după termenul "asterix"
René Goscinny & Albert Uderzo - Asterix și goții: „Un scenariu semnat René Goscinny va face întotdeauna oamenii să râdă.” de Eduard Pandele 21 noiembrie 2022
Cartea în treizeci de secunde Se apropie conferința anuală a druizilor, iar Panoramix, inventatorul poțiunii magice cu care bravii gali îi umilesc pe romani pe unde îi prind, se pregătește de plecare. Asterix se plictisește; sezonul menhirelor s-a terminat, așa că nici Obelix nu mai are ce face;..."
Mai multe
Prezentare „Asterix, viteazul gal” 19 februarie 2019
Suntem în Galia anului 50 î.H. pe lângă singurul sătuc care reușește să se împotrivească legiunilor romane. Pentru a afla care-i taina care protejează barbarii de legiunile lui Cezar, centurionul Caius Bonus trimite un spion să se infiltreze în așezarea nu deosebit de bine fortificată. Acolo îi desc..."
Mai multe
Benzi desenate pentru lista lui Moș Crăciun 17 decembrie 2019
Sărbătorile se apropie cu viteză și unde de anxietate extremă ca un meteorit al cărui impact cu scoarța terestră nu poate fi evitat. Dacă avem noroc, în interiorul meteoritului se va afla un Superman care va salva omenirea de războaie, inegalități sociale, încălzire globală etc., deși probabil prime..."
Mai multe
6 benzi desenate despre prietenie 24 iunie 2020
În urmă cu mai bine de o lună, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) revenea asupra expresiei „distanțare socială”, redenumind-o „distanțare fizică”. Motivul: „distanțare socială sună ca și când oamenii n-ar mai trebui să comunice unii cu alții, când de fapt trebuie să ne păstrăm cât mai bine spiri..."
Mai multe
Recomandări grafice cu Octav Ungureanu 26 noiembrie 2018
Octav Ungureanu, cunoscut sub pseudonimul Smoking Cool Cat, are o activitate de 10 ani de grafician, caricaturist, ilustrator, editor, traducător ș.a. pe scena de comics locală. Printre cele mai cunoscute proiecte semnate de el se numără webcomic-ul săptămânal, Auzite în RATB, unde artistul culege ș..."
Mai multe
Sebald, saturnianul 09 iulie 2019
Scriitor cu o amprentă profund personală, cu o operă impresionantă, în care memoria, pierderea, ca şi viaţa ruinelor ocupă spaţiul central, W.G. Sebald este unul dintre acei creatori dificil de plasat, şi ca manieră de a scrie, şi ca spaţiu al apartenenţei. A trăit timp de 30 de ani în Mar..."
Mai multe
Claire North: SF-ul reprezintă explorarea întrebărilor noastre primordiale despre oameni și viitorul nostru 29 iulie 2019
Catherine Webb, Kate Griffin sau Claire North? Cine a fost autoarea care și-a întâmpinat cititorii cu glume, povești și zâmbete, transformând două evenimente de la a XIV-a ediție a Salonului Internațional de Carte Bookfest în discuții intense și, nu de puține ori, amuzante, despre literatură, provoc..."
Mai multe
Comori și vânătoare de comori într-un roman-cult 07 noiembrie 2018
Publicat în 1930, Șoimul maltez a impus un nou subgen al literaturii polițiste, numit hardboiled sau noir. După povestirile publicate de Edgar Allan Poe în prima parte a secolului al XIX-lea, aceasta este principala contribuție a americanilor la literatura cu detectivi. Spre deosebire de tradiția eu..."
Mai multe
Începuturile unui erou legendar: Lucky Luke de Matei Sâmihăian 19 februarie 2024
Pe 1 decembrie 2023 s-au împlinit o sută de ani de la nașterea artistului belgian Maurice De Bevere, cunoscut sub pseudonimul Morris, poate și mai cunoscut pentru poveștile western în benzi desenate cu Lucky Luke – cowboy-ul singuratic de la mijlocul anilor `40 care călărește mai departe cu Jolly Ju..."
Mai multe
Ce citim în martie. Noutăți pentru adulți de Art 25 februarie 2022
NOUTĂȚI PENTRU ADULȚI O țară grozavă, Frank McCourt, traducere din limba engleză și note de Iulia Gorzo, Colecția musai, Editura ART Autorul volumului de memorii „Cenușa Angelei” distins cu Premiul Pulitzer Frank McCourt își continuă memoriile scriind cu același melanj de nostalgie, um..."
Mai multe
Ultima zăpadă: Care este diferența dintre crimă și asasinare? 10 septembrie 2019
Știți care este diferența dintre crimă și asasinare? Cea dintre a spera c-o să răsară soarele și a spera că nu va răsări. Răspunsul nu-l mulțumește pe Joe Talbert. Surprinde esența unei metafore și promisiunea unei povești ce ar putea să-i asigure un calificativ bun, salvându-l de un proiect plictis..."
Mai multe
Dacă vrei să zbori, trebuie să renunți la ceea ce te trage în jos 13 iulie 2019
Nesiguranță. Confuzie. Respingere. Încântare. Sunt sentimente care m-au cuprins, pe rând sau toate deodată, când am citit primele zeci de pagini din Cântecul lui Solomon – cea dintâi întâlnire, îndelung amânată, cu proza lui Toni Morrison. În cazul altor scriitori la care ajung pentru prima oară, re..."
Mai multe
Toate drepturile rezervate © Grupul Editorial ART